Без аптеки са две от общините в област Силистра
Без аптеки са две от общините в област Силистра / Дарик Добрич

Двадесет и четири са аптеките, които предоставят лекарствени средства, напълно или частично заплащани от Здравната каса. В община Тутракан те са четири, в Община Дулово - три, в Общините Алфатар и Главиница - по една, а останалиге 15 са в Силистра. В Община Кайнарджа и Община Ситово няма аптеки, работещи със Здравната каса, съобщиха от регионалния офис на здравната институция.

Първична извънболнична медицинска помощ на територията на областта ще изпълняват 57 общопрактикуващи лекари. Изпълнителите на специализирана медицинска помощ, сключили договор с РЗОК са 50. Подписан е и един договор с Диагностико-консултативния център, в чийто състав работят 18-ма специалисти, три договора с Медицински центрове. Медико-диагностична дейност, заплащана от Здравната каса, ще изпълняват девет лаборатории.

По разпоредбите на Национален рамков договор за дентални дейности с РЗОК Силистра работят шестдесет и шест индивидуални изпълнители на дентална помощ и една групова практика, обединяваща двама стоматолози.