Предвижда се изграждане на отводнителни съоръжения
Предвижда се изграждане на отводнителни съоръжения / Dariknews.bg, архив

Кметът Стефан Радев коментира обстановката в общината след проливните валежи: „Аз обиколих града след дъжда в неделя. Има много невралгични места, някой от тях от моето детство са такива. Но на територията на града в неделя падна дъжд около 48 литра на кв.метър. Това е огромно количество вода, изляла се за половин час". Кметът съобщи, че за района до кръстовище „Розова градина" се предвижда изграждане на отводнителни съоръжения.

За ремонт на уличната мрежа в общинския бюджет има заделени 140 000 лева, които са крайно недостатъчни, съобщи още кметът на община Сливен Стефан Радев.

Кметът посочи, че оздравителен план на общината предвижда мерки за увеличаване на приходите и намаляване на разходите на администрацията. „Дискусията по оздравителния план ще засегне и този въпрос - за какво харчим милиони и за какво са недостатъчни парите. Всичко, което можем да си позволим е на база на това колко пари имаме. Вариантите са два - или вдигаме данъците драстично и си оправяме улиците, или намаляваме разходите. Не може години наред да харчиш повече от колкото имаш и накрая да се чудиш защо няма пари", коментира Радев.

Оздравителният план се изготвя в момента и ще бъде представен за одобрение на Общинския съвет.