Кметът  - рекордьор по предложения в ОбС на Пловдив
Кметът - рекордьор по предложения в ОбС на Пловдив / dariknews.bg

Най-много предложения за разглеждане в ОбС на Пловдив е внесъл кметът Иван Тотев. Това става ясно от отчета за работата на местния парламент в периода от 1-ви декември, 2015-та до 30- април, тази година, който ще бъде представен на днешната сесия на местния парламент.

За 5 месеца ОбС е провел 8 заседания, като е гласувал общо 245 решения. От тях 8 са внесени в извънреден порядък.

Градоначалникът държи първенството с внесените от него 97 предложения. Следват го заместниците му Димитър Кацарски и Розалин Петков, съответно с 58 и 50 предложения и Георги Титюков и Стефан Стоянов - с 10 и 6 предложения.

През периода, който е предмет на отчета, общинските съветници са отправили 12 питания към Иван Тотев.

Най-натоварените комисии с най-голям брой преписки в градския парламент са по Устройство на територията и жилищна политика, Правна комисия, Бюджет и финанси, както и Общинска собственост и стопански дейности, става ясно още от отчета за работата на ОбС. За посочения период те са провели общо 88 заседания, на които са разгледали 1525 предложения и преписки.

Класацията води Правната комисия с проведени 300 заседания, следвана от Общинска собственост – 274 и Бюджет и финанси -196.

Бившият зам.-председател на ОбС Илко Илиев е пропуснал всички заседания на комисията, в която членува, пише още в доклада.