„Берое“ започна подготовката за новия сезон
„Берое“ започна подготовката за новия сезон / Берое

„Берое" започна официално подготовката си за новия сезон. Старши треньорът Александър Димитров изведе група от 26 футболисти. От настоящия състав липсваха единствено Иво Иванов, Венцислав Василев и Спас Делев, които получиха по-дълга почивка заради участието си в националния отбор на България и ще се присъединят до края на седмицата. По традиция беройци бяха посрещнати от около 250 свои привърженици, които изгледаха първото занимание на Спортна база „Берое". В понеделник и вторник всички налични състезатели преминаха и медицински изследвания в София.

Сигурните нови имена в отбора до този момент са Васил Панайотов, Александър Колев, Ерик Почански, Александър Василев и Станислав Дрянов.

Тренировки с отбора започнаха още защитниците Христофор Хубчев, който се очаква да подпише в следващите дни и Иван Пенев, който ще премине пробен период, както и вратарят Слави Матин, който ще бъде част и от ДЮШ на „Берое".

Междувременно „Берое" се раздели със Станислав Костов, чийто договор с клуба изтече.

Отборът ще проведе лятната си подготовка изцяло на своята база под Аязмото. От събота (18 юни) играчите ще бъдат на лагер на Старозагорските минерални бани. На 23 юни ще бъде и първата контролна среща. Съперник в нея ще бъде съставът на „Дунав" (Русе), а двубоят ще се играе в Стара Загора.