Ученици посетиха НАП- В.Търново за деня на  икономиста
Ученици посетиха НАП- В.Търново за деня на икономиста / снимка: ТД на НАП

Класът на г-жа Красимира Христова от Старопрестолната гимназия по икономика посети НАП-В.Търново за деня на икономиста - 11 юни, който се отбелязва от 2005 г. Деветокласниците осъществиха тази своя идея след присъствие на презентация на лектори в учебното заведение. На третото издание на кампанията „Влез в час с данъците“ те бяха поканени да посетят приходната агенция.

Младите икономисти бяха посрещнати лично от директора на ТД на НАП В.Търново Ивайло Здравков, който ги запозна с мисията на приходната агенция да събира данъци и осигуровки. Учениците проявиха интерес към това с какво се занимават служителите в отделните дирекции.

Като бъдещи данъкоплатци, те посетиха салона за обслужване на клиенти и научиха повече за данъчните декларации и големия брой услуги, които НАП предоставя на гражданите. Разбраха кои са предимствата, които дава използването на ПИК /персонален идентификационен код/ и получиха актуални брошури на НАП.

 

Ивайло Здравков показа на учениците отделите за проверки и ревизии, където те се осведомиха кога се инициира проверка и кога-ревизия. На срещата бяха зададени доста въпроси от страна на учащите, което е сигурен знак, че някои от тях ще изберат професията на икономиста.