Потвърдиха членството на община Котел в Асоциацията на общинските гори
Потвърдиха членството на община Котел в Асоциацията на общинските гори / Dariknews.bg, архив

Членовете на Управителния съвет на Асоциацията на общинските гори / АОГ / потвърдиха членството на община Котел в асоциацията. На провелото се в Сливен заседание беше утвърдена програмата за провеждане на поредица обучения на експерти от общините, членове на асоциацията, за ролята и мястото на общините в процеса на изработване на областните планове за развитие на горските територии.

Целта на семинарите е ръководителите на общините да се запознаят с особеностите при формирането на регионалните горски политики, като реален израз на засилване значението на местните власти в регулирането на обществените отношения. Всяка община трябва да изработи собствена документация, която да бъде обобщена в областните планове, посочи изпълнителният директор на АОГ Тихомир Томанов.

Членовете на УС решиха да се проведе съвместно заседание с президентския съвет на Федерацията на европейските горски общини /ФЕКОФ/ през октомври в Созопол. Томанов предостави информация за подготовката на форума в нашата страна.

На заседанието бе потвърдено членството на община Котел в асоциацията. В Асоциация „Общински гори" членуват 59 общини.

Учредена е през 2008 година. Асоциацията е сдружение на общините - собственици на гори в Република България и подпомага за решаване на проблемите в общинските горски фондове.