Екзотичните гръцки острови са една от световните топ дестинации, привличащи тълпи от туристи. Гърция е любима дестинация за лятната ваканция и на много българи.

Красивата и екзотична природа, дългите плажни ивици с кристално чисти води са много добро място за забавления и почивка.

Вижте едни от най-красивите гръцки плажове

Плажът Кира Панагия - Карпатос

Плажът има дълга и тясна форма. Намира в малък залив, непосредствено след гората и е смес от пясък, дребни камъчета и кристално чисти води. Плуването в залива, на фона на планината, е невероятно изживяване. Намира се на 14 км от град Карпатос.

Вижте найкрасивите гръцки плажове (ВИДЕО/СНИМКИ)
netinfo
Плажът Валтос - Парга

Парга е малко градче в северозападна Гърция. Това е курорт, известен със своите гледки, красивите си плажове и романтичните си ресторанти на хълма. Плажът е дълг повече от километър и е добре организиран с плажни съоръжения, водни спортове и много малки ресторантии барове. Пясъкът е едър и примесен с малки камъчета.

Вижте найкрасивите гръцки плажове (ВИДЕО/СНИМКИ)
netinfo
Плажът Порто Кацики - Лефкада

Намира се на 35 км от град Лефкада. Този плаж е един от най-добрите европейски плажове. Най-доброто време да го посетите е през юни и началото на юли - сутрин и след 18 часа. До към 11 часа плажът е в сянка, следобед вълните настъпват към него и той става наполовина по-малък.

Вижте найкрасивите гръцки плажове (ВИДЕО/СНИМКИ)
netinfo
Поради това, че е туристическа топ дестинация, на Порто Кацики често има твърде много посетители.

Плажът Балос - Крит

Плажът със сигурност е едно от най-красивите места по гръцкото крайбрежие. Природният резерват залив Балос се намира в източната част на остров Крит, близо до Хания. Макар, че през лятото е пълно с туристи тук се срещат редки местни растителни видове, които другаде са отстъпили място на хотелски комплекси. Плажът има мек , златист пясък, както и екзотична гледка.

Вижте найкрасивите гръцки плажове (ВИДЕО/СНИМКИ)
netinfo
Плажът Матала

Според гръцката митология тук Зевс е плувал във водата, преобразен като бик и носещ Европа на гърба си. Плажът е известен с името Матала от 1960 година, когато там ходели основно хипита, за да прекарат свободното си време в скалните пещери над плажа. След това е популярна туристическа дестинация, която предлага по нещо за всеки. Дължината на ивицата е 250 метра, с фин златист пясък.

Вижте найкрасивите гръцки плажове (ВИДЕО/СНИМКИ)
netinfo
Плажът е носител на син флаг за екологичност.

Плажът Антъни Куин - Родос

Плажът е един от най-красивите плажове на остров Родос. Той става популярен след заснемането на филма „Оръжията на Навароне" през 1961г. Печели името си, тъй като Антъни Куин иска да го купи по време на снимките. Тъмнозеленият цвят на водата се дължи на зелената растителност на околностите на плажа. Подходящ е за плуване и гмуркане.

Вижте найкрасивите гръцки плажове (ВИДЕО/СНИМКИ)
netinfo

Вижте още във видеото