Организират вечер на италианската култура за следващия Орел на Дунава
Организират вечер на италианската култура за следващия Орел на Дунава / снимка: Пресцентър- Община Свищов

Кметът на Свищов Генчо Генчев и председателят на Италианската търговска камара в България Марко Монтеки проведоха работна среща, на която обсъдиха възможности за бъдещи общи проекти.

Монтеки е тазгодишният носител на наградата за популяризиране на културното-историческо наследство „Орел на Дунава”. Той беше обявен и за почетен член на „I Италийски легион”, заради подкрепата и съдействието му в развитието и популяризирането на фестивала. На срещата двамата се обединиха около идеята на следващото издание на фестивала „Орел на Дунава”, да има вечер посветена на италианската култура и изкуство, на която да присъстват известни личности и творци от Италия.

На същия принцип, творци и културни деятели от България ще гостуват в Италия, за да представят достойно нашата страна, на някои от фестивалите там. Марко Монтеки пое ангажимент да организира форум в Свищов, на който да бъдат поканени представители на бизнеса и туроператори от двете страни, за да промотират Свищов като туристическа дестинация и подходящо място за инвестиции.

Пълноценното сътрудничество между Италианската търговска камара в България и Община Свищов ще се затвърди с по-чести срещи, и бъдещо партньорство по съвместни проекти, в интерес и на двете страни, се обещаха участниците в срещата.