В община „Тунджа връчиха стипендии и стимули на ученици и студенти
В община „Тунджа връчиха стипендии и стимули на ученици и студенти / община Тунджа

Тържествено връчиха стипендии и еднократно финансово стимулиране на ученици и студенти от община Тунджа, с високи постижения в образованието и спорта.
Финансово бяха подпомогнати 23 ученици и студенти, като общият размер на раздадените средства е 2 440.00 лева.

На церемонията по връчването присъстваха кметът на община „Тунджа" Георги Георгиев, заместник-кметовете Станчо Ставрев, Ели Василева и Георги Чалъков и секретарят на общината Андон Кръстев.

Кметът на община „Тунджа" Георги Георгиев изрази в приветствието си увереността, че знанията, които усвояват сега младите хора в училище ще се върнат многократно за благоденствието на общината. Пожела им да вярват и да търсят добрината сред хората, като същевременно не престават да развиват знанията и уменията си, с твърдото убеждение, че са част от една загрижена и подкрепяща ги общност - община „Тунджа".
Връчването на днешните отличия е поредното доказателство, че в община „Тунджа" растат отговорни и умни млади хора. Това е втората сесия за 2016 година, на която се раздават част от средствата, събрани от дарители и представители на бизнеса по време на традиционния общински коледен благотворителен бал.

Благотворителният фонд е създаден по инициатива на кмета на община „Тунджа" Георги Георгиев през 2008 година и оттогава, благодарение на младежката инициативност и съпричастността на хора с щедри сърца, ежегодно се подпомагат стотици ученици и студенти, жители на община „Тунджа".