Лекция на Камен Донев открива новата сцена на Драмата
Лекция на Камен Донев открива новата сцена на Драмата / Дарик архив

С представлението „За всеобщата просвета“ на Камен Донев Драматичният театър официално ще открие реновираната и модернизирана Голяма сцена. Моноспектакълът ще се играе на 23 юни. Стойността на ремонта и оборудването е за около 4 млн. лв. След заседание на приемателната комисия, назначена от кмета Иван Тотев, залата получи и акт 16.

Можем спокойно да се похвалим, че разполагаме с най-модерния театър в България, каза за Дарик директорът Кръстю Кръстев. Скоро трупата започва репетиции и постепенно ще навлиза в новото сценично пространство. Театърът има и нова съвременна апаратура за осветление и озвучаване. Изцяло реновирани са горна и долна сценична механизация. Една от придобивките е новата климатична инсталация, която позволява във всеки кът да се постига желаната температура, коментира Кръстев. Театърът вече разполага и с и нов сценичен асансьор.

Припомням, че мащабният ремонт на залата беше направен след сериозен пожар през лятото на 2013-та година.

Първият фестивал, който ще се проведе в Пловдивския драматичен театър, е „Сцена на кръстопът“. Първият спектакъл от международния форум ще посрещне публика на 10 септември.