Световна шампионка от ансамбъла с опасност за живота
87679
Световна шампионка от ансамбъла с опасност за живота
Световна шампионка от ансамбъла с опасност за живота
Световна шампионка от ансамбъла с опасност за живота
  • Световна шампионка от ансамбъла с опасност за живота
  • Световна шампионка от ансамбъла с опасност за живота
  • Световна шампионка от ансамбъла с опасност за живота

Титулярката на националния ансамбъл по художествена гимнастика Цветелина Стоянова е в критично състояние след падане от шестия етаж на блок в ж.к. „Надежда". 21-годишната спортистка трябваше да пътува заедно с отбора на Европейското първенство в Израел, но по-рано във вторник изненадващо се разбра, че тя няма да замине с ансамбъла заради влошено здравословно състояние - травма на крака.

Световна шампионка от ансамбъла с опасност за живота (СНИМКИ)
netinfo

Към момента Цветелина Стоянова се намира в „Пирогов", където медиците се борят за живота й.

Преди седмица тя участва на Световната Купа в Испания, където отборът спечели два сребърни медала от финалите на уредите, но допуснаха грешка в квалификациите и останаха четвърти в многобоя. Неофициалната информация е, че става дума за страхова невроза, като състоянието й се е влошило именно след Световната купа в Испания, съобщава БНТ.

Съседите на Цвети все още са в шок. Пред камерата на Нова телевизия те разказаха, че извиканата след падането на гимнастичката линейка е закъсняла, а екип на полицията е пристигнал на мястото преди спешните медици.

Съседите не вярват спортистката да е посегнала на живота си. Смятат, че й е прилошало и затова е паднала от балкона на апартамента, в който живее с баба си. От мигновена смърт вероятно я е спасило дърво, върху което е паднала.

Новината, че ансамбълът по художествена гимнастика остана без една от титулярките си Цветелина Стоянова дойде тази сутрин от треньоката Ина Ананиева.

По думите й здравословното състояние на състезателката се е влошило. "Това се случи след световната купа в София. Неприятно е. Питате ме какво може да стане след два месеца, няма как да коментирам", каза Ина Ананиева във връзка с опасенията, че участието на Цветелина в отбора на Олимпиадата също е под въпрос.

Световна шампионка от ансамбъла с опасност за живота (СНИМКИ)
netinfo

В следобедните часове във вторник в бюлетина на МВР се появи информация за млада жена, пострадала при падане от 6-тия етаж на сграда в столицата. Пред Дарик директорът на столичната полиция Младен Маринов потвърди самоличността на пострадалата спортистка и обясни, че незабавно след инцидента, който се е случил около 14.00 часа, на мястото е започнал оглед на криминалисти.

По първоначална информация върху 21-годишната жена не са открити следи от насилие, няма данни и за участие на друг човек в инцидента. Разследващите полицаи изясняват дали Цветелина Стоянова е скочила от 6-тия етаж на сградата или е става дума за нещастен случай.

От СДВР призоваха да не се спекулира с оглед на тежкото състояние на младата спортистка, както и предвид ранния етап на разследването.

Световна шампионка от ансамбъла с опасност за живота (СНИМКИ)
netinfo

От „Пирогов" обясниха за Дарик, че Стоянова е откарана в лечебното заведение в критично състояние, но контактна и в съзнание.

В противошокова зала на „Пирогов" дежурният екип констатирал, че пациентката е с т.нар. „политравма", т.е. засегната е повече от една анатомична област. В нейния случай се касае за гръдния кош, корема и прешлените. Един от най-добрите екипи я оперира по спешност заради роптура на далака (разкъсване), която причинява голям кръвоизлив. Кръвоизливът е овладян и момичето е в реанимацията на „Пирогов", като състоянието му е много тежко.

Цветелина Стоянова е родена на 13 септември 1994 г. в София. Тя е сред основните гимнастички на ансамбъла ни, припомнят от Gong.bg. Световна шампионка в многобоя от Измир 2014, световна вицешампионка на три топки и две ленти пак от първенството в турския град, сребърна медалистка на планетата в многобоя от Щутгарт 2015 и бронзова на три чифта бухалки и две въжета.

21-годишната гимнастичка изкълчи глезен броени дни преди домакинството на България на турнира за Световната купа в края на месец май. Въпреки травмата, тогава тя участва, а възпитаничките на Ина Ананиева се представиха фантастично пред родна публика. Българките завоюваха два златни медала в шампионата на отделните уреди - на пет ленти и на два чифта бухалки и три обръча.

Снимки: Gong.bg, Ралица Караджова; БГНЕС, архив

Видео: Нова телевизия