Деца управляваха община Минерални бани
Деца управляваха община Минерални бани / Община Минерални бани

Деца управляваха община Минерални бани за един час в Деня на отворените врати на кметството и Общинския съвет в националния курорт от област Хасково.

Ученици от СОУ „Христо Ботев” в село Караманци влязоха в ролята на кмет, председател на Общинския съвет и общински съветници. Ученическият общински съвет взе две важни решения. Да започнат проверки и да се засили контролът върху продажбата на цигари, алкохол и забранени енергийни напитки в района н училището беше първото важно решение на учениците. Второто решение беше да се глобяват по 100 лева недобросъвестните шофьори, които паркират на мястото, определено за училищния автобус.

В Деня на Отворените врати на община Минерални бани кмет беше Синем Мюмюн Емин от 7 клас, а председател на Общинския съвет беше Елянур Ивова Минчева, също седмокласничка. Ачелия Рушит Халил от шести клас водеше протокола на заседанието.

Деца управляваха община Минерални бани
netinfo

„Възхитен съм от начина по който се справяте. Спокоен съм, че след нас идва едно талантливо поколение, което е напълно наясно с това как се вземат решенията в Общинския съвет и как се управлява община Минерални бани, поздрави младите управници председателят на ОбС Мехмед Лятиф.

Той обеща съветниците да подпомогнат учениците от Караманци за да могат да осъществят екскурзия в края на учебната година.

 

След края на заседанието замeстник кметът Нуртин Сабри посрещна учениците в кабинета на кмета на общината Мюмюн Искендер и им показа откъде се управлява Националния курорт Минерални бани.