Актьорът Мичу Мезарос, бивш цирков артист, изиграл ролята на симпатичното извънземно Алф в хитовата ситуационна комедия на телевизия Ен Би Си, е починал на 76-годишна възраст, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на мениджъра му Денис Варга.

Мезарос е починал в неделя. Няколко дни преди кончината му актьорът е бил приет в болница в Лос Анджелис, след като Варга го е намерил в банята на дома му в безсъзнание, посочва БТА.

Актьорът Мичу Мезарос, изиграл Алф, се бори за живота си

Последните дни от живота си Мичу Мезарос е прекарал в кома, от която така и не е излязъл. След прекаран инсулт през 2008 г., Мезарос се е борил с редица здравословни проблеми.

Роден в Будапеща, Унгария, актьорът с ръст под 90 сантиметра започва кариерата си като цирков артист. Сред цирковете, с които е работил, са "Ринглинг брадърс" и "Барнъм и Бейли".
Мичу Мезарос е изпълнявал и епизодични роли в киното.

Актьорът се е снимал в две реклами на "Пепси" заедно с Майкъл Джексън. Най-известната му роля е на извънземното Алф в едноименната телевизионна поредица.

В действителност Алф е кукла, управлявана от Пол Фуско и говореща с неговия глас. Мичу Мезарос е "влизал в кожата" на извънземния герой за сцените в движение.