Катаджия на всеки километър по пътя към морето. Държавата затяга контрола по най-натоварените участъци през летните месеци. В битката с нарушенията влизат и всички камери на КАТ.

До края на септември на изхода на София при магистрала "Тракия" и по другите големи пътища в страната се очаква интензивен трафик. А с това грешките и нарушенията бързо нарастват. Показва го и статистиката - летните месеци се оказват най-кървави на пътя.

Махат обозначителните табели за мобилните камери на КАТ

Миналата година например от началото на юни до края на септември са станали близо 2900 тежки катастрофи - с 287 жертви и над 3500 ранени. Затова и експертите съветват: "Бързай бавно", припомня Нова телевизия.

Катаджии ще има по всички най-натоварени пътища. Засилен ще е контролът и в по-малките населени места и курортите по морето. Ще има и рокада на катаджии от една област в друга.

За да се избегнат тежките катастрофи, експертите препоръчват зад волана да сяда най-опитният, а почивки да се правят на час-час и половина.

Как полицаи дебнат в храстите и снимат тайно за превишена скорост (ВИДЕО)

Катаджиите ще подпомагат придвижването и в райони на ремонти и тапи на пътя.

През летните месеци ни очакват и специализирани акции на КАТ в малките населени места. Основно на пътя ще се следи за водачи без книжка, пияни и дрогирани шофьори, както и дали поставят предпазни колани.

Източник: Нова телевизия