По вода тръгна на новия кмет на Каменар
По вода тръгна на новия кмет на Каменар / Радка Минчева

Дъждът провали общоселския празник послучай избора на новия стар кмет на лознишкото село Каменар, местните обаче коментираха това като добър знак – че на Ерол Тахсин ще му върви по вода.

Избраният вчера кмет бе приготвил курбан от 450-килограмово теле, за празника независимият депутат Гюнай Хюсмен пък дари диво прасе. Приготвеното месо обаче остана за утре, тъй като заваля проливен дъжд и организаторите не успяха да разтворят шатри над масите, под навеса зад магазина на Тахсин имаше място само за официалните лица и за оркестъра.

Двама депутати уважиха тържеството на новия кмет – Михаил Тодоров от ГЕРБ и независимият Гюнай Хюсмен, дойде и общинският съветник от ГЕРБ-Разград Мариян Иванов, секретарят на сдружение „Движение Независимите“ Джейхан Хюсеинов, присъства и бившият кмет на Каменар три мандата Ахмед Салимов.

Ерол Тахсин от ГЕРБ бе избран на балотаж вчера, получи 157 гласа срещу 137 за съперника му Ниязи Хюсеин от ДПС. След първия тур Ерол Тахсин получи подкрепата и на отпадналия на първи тур кандидат на Реформаторския блок Емилиян Емилиянов. Повторният вот в Каменар се наложи след като Административен съд-Разград отмени резултата от редовните избори миналия октомври, тогава Ерол Тахсин победи с 1 глас разлика, но като кандидат на ДПС същия съперник – Ниязи Хюсеин, който пък беше независим.

За Тахсин това е втори мандат, за първия бе избран като независим. Очаква се до дни да положи клетва. Той коментира, че през месеците, в които не е бил кмет, са се натрупали много проблеми и има намерение да започне веднага работа по тях, сред целите му е възстановяването на местното училище като начално – до 4 клас.

Победите на Ерол Тахсин в Каменар и на Салим Мустафа в Мъдрево са ключови – коментира независимият депутат Гюнай Хюсмен. От Мъдрево е родом един най-дългогодишните депутати на ДПС Рамадан Аталай, а в Каменар, докато течаха съдебните дела и се проведоха изборите, временно изпълняващ длъжността кмет бе областният лидер на ДПС Севгин Шукри – обясни Хюсмен.

По вода тръгна на новия кмет на Каменар
netinfo