Избраха нов областен лидер на младежката структура на  ДПС- В. Търново
Избраха нов областен лидер на младежката структура на ДПС- В. Търново / netinfo

Нов областен лидер на младежката структура на ДПС- В. Търново бе избран вчера. Досегашният председател Синан Пехливанов стана член на националното ръководство, което наложи свикването на областна младежка конференция. “По този начин бе продължена традицията Велико Търново да има свой представител в националното ръководство на младежката организация на партията”, коментира Гюнай Далоолу, областен лидер на Движението. Той припомни, че по уставът на ДПС не позволява член на ръководство да бъде и областен председател.

На конференцията са присъствали 71 делегати и почти цялото младежко ръководство на партията. Сред гостите е бил младежкият председател и евродепутат Илхан Кючук. По време на събранието са издигнати две кандидатури- на действащия младежки общински председател за Велико Търново Юлвер Муса, както и на Мастън Мастънов- общински лидер на партията за Полски Тръмбеш, кандидат за кмет на последните избори и действащ местен парламентарист.

Юлвер Муса си даде отвод и кандидатурата на Мастънов бе приета единодушно, като само трима делегати са гласували “въздържал се”, съобщиха от партията. Избран е и областен съвет от 15 члена.

По време на конференцията бившият директор на фонд “Земеделие” Ализан Яхова представи презентация. Целта е насърчаване на младите кадри за работа по европейски проекти, стимулиране на малкия и средния бизнес и предоставяне на информация за програми, които предстои да бъдат отворени.

Областният лидер на ДПС Гюнай Далоолу припомни, че преди броени седмици в Арбанаси пристигна централното ръководство на партията заедно с председателя Мустафа Карадайъ за разширен областен съвет. “Разисквахме много теми, свързани с политиката и ситуацията в общините. Местните лидери заявихме, че нямаме никакви притеснения, че членове на партията могат да преминат в други формации. Очертахме стратегии, коментирахме и подготовката за предстоящите през есента избори. Бих искал да заявя мнението на нашия председател- ДПС ще изиграе важната роля за президентския вот”, каза Гюнай Далоолу. Той бе категоричен, че областната структура на партията е в добро функционално състояние.