Ученик уби змия до детска площадка в междучасието
Ученик уби змия до детска площадка в междучасието / netinfo

Ученик уби змия до детска площадка в Разград.

Единадесетокласникът от ПГИ“Робер Шуман“ Али Бозев пиел кафе в голямото междучасие в заведение близо до училището край блок „Пеньо Пенев“ в Разград, когато негови съученици му казали, че до детската площадка пред блока има змия. Край влечугото с дължина над 60 см. вече се били събрали сеирджии, но никой не се бил обадил на тел. 112, нито пък предприел мерки да отстрани змията от жилищния район. Когато Али отишъл до площадката, змията се скрила във високата неокосена трева до площадката. Младежът  обаче взел бастуна на един от възрастните мъже, които бил сред наблюдателите, и измъкнал змията от тревата на плочките, удрял я с бастуна, докато я убил.

„Мисля, че е по-добре да я убия, отколкото да ухапе някое дете, което играе на площадката“ – коментира Али след инцидента. Нямаше време да се обаждаме, щеше да се скрие в тревата и по-късно можеше някой да пострада – допълни момчето. Ако беше на открито, нямаше да я убия, щях да повикам пожарникарите – категоричен е Али.

Тъй като междучасието свършило, тийнейджърът влязъл в час, предполага, че някой от останалите хора е изхвърлил змията, за да не се плашат децата.