Готвачи, агрономи  и техничари търсят в Казанлъшко
Готвачи, агрономи и техничари търсят в Казанлъшко / stzagora.bg

Близо 300 са свободните работни места в Казанлъшко през тази седмица. Продължава и тенденцията за сериозен дефицит на работници в производството.
Близо 100 са свободните работни места, обявени от най- голямата фирма в региона - "Арсенал", за различни специалности- машиностроителни и пиротехнически, както и за оператори на машини с ЦПУ.
За всички тях се изисква средно образование и технически умения.
Сред най- дефицитните професии в началото на лятото, за която на практика кадри в региона вече няма, е тази на готвачите и помощник- готвачите - общо 18 се търсят на пазара на труда, както и на работници в кухня и сервитьори.
Продавачи на стоки от различно естество, също са сред дефицитните професии. Свободни работни места има обявени в сферата на дървопреработването, текстилната промишленост, хазарта  и услугите, като продължава тенденцията дефицитни да са дори чистачите.
От специалистите с висше образование се търсят агрономи и други висши кадри за селското стопанство. Инженер- химици и технолози, както и инженери по електроника, са сред най- търсените специалисти с висше образование, включително и за компонент стажуване.

Шанс за работа в района имат и медицински сестри и акушерки с висше образование., както и различни специалисти с умения за ръководство на различни спомагателни дейности.