Няма протекции над полицейските началници, а работата им постоянно се наблюдава. Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова в предаването „Здравей, България" по Нова телевизия.

„Областните директори са непрекъснато в процес на оценка на резултатите. Критериите са няколко, напоследък сме въвели два допълнителни критерия. Ако някой не се справя, просто си тръгва", заяви Бъчварова по повод темата с контрабандата на цигари.

Атанасов: Борисов ни взима за пълни балами

Тя реагира много остро на обвиненията на бившия шеф на вътрешната комисия ген. Атанас Атанасов, който обвини вътрешния министър, че е имало политически чадър над Митьо Очите. Освен това, по думите му, тя прикривала полицейски шефове, въпреки данните за злоупотреби от тяхна страна. Атанасов обвини Румяна Бъчварова, че е само лице на МВР, а фактическото му управление е в ръцете на премиера Борисов. 

„Ще посъветвам премиера да заведе дело за клевета", заяви Бъчварова. 

Тя определи обвиненията му като „абсолютна лъжа".

„Ако има факти, да ги представи на прокуратурата. Бивш председател на вътрешната комисия, знае каква е процедурата, ако има факти, те трябва да отидат в прокуратурата", заяви Бъчварова.

Източник: Нова телевизия