Кандидат-кметът с якето на Цветанов спечели изборите в село Каменар
Кандидат-кметът с якето на Цветанов спечели изборите в село Каменар / DarikNews.bg, Радка Минчева

Кандидатът на ГЕРБ спечели новите избори в село Каменар, област Разград, с 20 гласа преднина, съобщи председателят на ОИК-Лозница Румяна Костадинова.

70 процента от избирателите отидоха до единствената избирателна секция в населеното място, което е с 1% по-малко от миналата неделя. 174 човека са подкрепили издигнатия от ГЕРБ кандидат Ерол Тахсин, 154 са били гласовете за съперника му от ДПС Ниязи Хюсеин. Седем от бюлетините са невалидни.

Вотът в Каменар се наложи понеже Административният съд в Разград отмени изборния резултат от миналия октомври поради нарушения на закона. Тогава разликата между двамата кандидати бе 1 глас с полза на Ерол Тахсин, който обаче бе кандидат на ДПС, а Хюсеин бе независим.

За Ерол Тахсин това е втори кметски мандат. Той спечели първия като независим кандидат. Най-активни в настоящата предизборна кампания в Каменар бяха от ГЕРБ, в един ден четирима депутати - трима от ГЕРБ и независимия Гюнай Хюсмен - посетиха населеното място, за да изразят подкрепата си за Ерол Тахсин.

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов свали якето си с партийното лого от гърба си и го подари на кандидата за кмет в знак на ангажимент към решаване на проблемите на селото.

Ерол Тахсин е 11-ият кмет на ГЕРБ в Разградско, 10 са кметовете на села, 1 е на община - д-р Валентин Василев на Разград.