ГЕРБ спечели в Каменар
ГЕРБ спечели в Каменар / Радка Минчева, архив

Кандидатът на ГЕРБ спечели новите избори в село Каменар с 20 гласа преднина – съобщи председателят на ОИК-Лозница Румяна Костадинова.

70% от избирателите отидоха до единствената избирателна секция в населеното място, което е с 1% по-малко от миналата неделя. 174 човека са подкрепили издигнатия от ГЕРБ кандидат Ерол Тахсин, 154 са били гласовете за съперника му от ДПС Ниязи Хюсеин. 7 от бюлетините са невалидни.

Ще припомним, че вотът се наложи, понеже Административен съд-Разград отмени изборния резултат от миналия октомври поради нарушения на изборния кодекс, тогава разликата между двамата кандидати бе 1 глас с полза на Ерол Тахсин, който обаче бе кандидат на ДПС, а Хюсеин бе независим. За Ерол Тахсин това е втори кметски мандат, първия спечели като независим кандидат. Най-активни в настоящата предизборна кампания в Каменар бяха от ГЕРБ, в един ден четирима депутати – трима от ГЕРБ и независимия Гюнай Хюсмен – посетиха населеното място, за да изразят подкрепата си за Ерол Тахсин. Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов свали якето си с партийното лого от гърба си и го подари на кандидата за кмет в знак на ангажимент към решаване на проблемите на селото.

Ерол Тахсин е 11-ият кмет на ГЕРБ в Разградско, 10 са кметовете на села, 1 е на община – д-р Валентин Василев на Разград.