Първенство по бокс за ученици се състоя в Русе
Първенство по бокс за ученици се състоя в Русе / netinfo

Държавно лично отборно първенство ІI кръг - ученици се проведе през изминалата седмица в Русе.

На първенството спортен клуб по бокс „Дунав“ бе представен от състезателите Виктор Ламбев (кат. 34 кг.), Самуил Ламбев (кат. 40 кг.) и Недрел Валентинов (кат. 41,5 кг.), Милен Асенов (кат. 54 кг.), Виктор Николаев (кат. 65 кг.) и водени от старши треньора Кънчо Георгиев.

За пореден път през тази година момчетата на «Дунав» постигнаха впечатляващи успехи. Най-младият състезател в отбора Виктор Ламбев завоюва първо място в кат. 34 кг.!!! Така Виктор заслужи първото си призово място в бокса!

Останалите ни състезатели Недрел Валентинов, Милен Атанасов и приятната изненада на турнира - Виктор Николаев спечелиха втори места. Като прибавим и третото място на Самуил Илиев, нашите състезатели се класираха на второ място на ДЛОП II кръг !В крайното отборно класиране С.К.Б. Дунав зае престижното 7.място в България от над 40 боксови клуба! Това всичко, разбира се, е благодарение на неуморната и всеотдайна работа на заслужилия треньор Кънчо Георгиев, който вече повече от 30 години помага на децата да се изграждат и израстват като спортисти и хора.

Състезателите на спортен клуб по бокс „Дунав“ отново показаха своето майсторство на ринга и с добрата си игра доказаха, че град Русе неслучайно е избран за „Европейски град на спорта за 2016 г.“ и русенският спорт има място на европейската карта!

Повече информация за спортен клуб по бокс „Дунав“ можете да получите на фейсбук страницата https://www.facebook.com/dunavboxing и на тел.: 0888 643 039 – Кънчо Георгиев.