Пикникът в чест на кралица Елизабет II - дъждът не може да го провали (СНИМКИ)
Пикникът в чест на кралица Елизабет II - дъждът не може да го провали (СНИМКИ) / netinfo

Дъждът се появи като неканен гост на организирания гигантски пикник в Лондон в чест на 90-годишния юбилей на кралица Елизабет втора, предаде Франс прес.

Но въпреки лошото време 500-те маси, разположени на парадния булевард "Дъ Мол" пред Бъкингамския дворец, продължиха да се пълнят в началото на следобеда. 10 хиляди души заплатиха входната такса от 150 британски лири, за да участват в тържеството на открито.

Британската кралица празнува официалния си рожден ден (СНИМКИ)

Събраните средства ще бъдат предадени на около 600 благотворителни организации. В менюто на пикника са включени 100 процентови британски продукти, сред които телешко от Ирландия, чедър от Уелс и поточарка от Хемпшър.

По обяд дегустацията на 40-те хиляди триъгълни сандвича можеше да започне. Тя се проведе под плющящия дъжд. Но почти никой не се оплака от лошото време. Организаторите на тържеството бяха раздали предварително дъждобрани на участниците в пикника.

Кралица Елизабет и съпругът й отбелязват рождените си дни с портрет в розово

За да се успокоят присъстващите и с типичното английско чувство за хумор от огромните тонколони пред Бъкингамския дворец започна да звучи класиката на "Бийтълс" "Here comes the Sun".

Кралица Елизабет отпразнува юбилея си с бляскаво конно шоу (ВИДЕО)

Гигантското "стрийт парти", което за пръв път бе организирано на булеварда "Дъ Мол", е кулминацията на 3-дневните тържества, свързани с официалното отбелязване на рождения ден на Елизабет Втора. Иначе реалният й 90-и рожден ден бе честван на 21 април. По късно се очаква включването в пикника на Нейно Величество и на нейния съпруг, принц Филип. За тях е изградена специална платформа в близост до паметника на кралица Виктория.

Източник: БТА