Ученици от ОУ“Ив.С.Тургенев“ представиха Разград на конференция на „Заедно в час“
Ученици от ОУ“Ив.С.Тургенев“ представиха Разград на конференция на „Заедно в час“ / netinfo

Ученици от ОУ“Ив.С.Тургенев“ представиха Разградска област на годишната конференция на фондация „Заедно в час“ – съобщиха от учебното заведение.

Форумът под надслов „Образование за успеха на всяко дете“ се провежда за пета поредна година, вчера се проведе в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Събитието е събрало над 400 деца, учители, университетски преподаватели и гости, които заедно разсъждавали над въпроса „Какво помага на учениците да поемат отговорност за своя напредък и напредъка на своя клас?“. Гости на конференцията са били: Президентът на Република България Росен Плевнелиев,  заместник-министърът на образованието и науката Диян Стаматов, заместник кметът на Община Пловдив- Стефан Стоянов и ректорът на ПУ - Проф. д-р Запрян Козлуджов.

За първи път участие в престижния образователен форум взеха 13 ученика от IV и VI клас от разградското Основно училище „Иван Сергеевич Тургенев“. Децата от IV „А“ клас са участвали на конференцията със своя видео история за поставените цели и пътя, който са изминали, а учениците от VI клас били в центъра на събитията в ролята на журналисти, фотографи и подкрепящи организатори на събитието.

В ОУ“Ив.С.Тургенев“ има трима учители по програмата „Заедно в час“: Илияна Хинова, Ивелина Русева и Радостина Петрова.

Ученици от ОУИвСТургенев представиха Разград на конференция на Заедно в час
netinfo