Мажоретките си подобриха рекорда – спечелиха 110 медала от един конкурс
Мажоретките си подобриха рекорда – спечелиха 110 медала от един конкурс / Фейсбук

9 купи и 110 медала е равносметката на Градския мажоретен състав към Центъра за работа с деца в Разград от участието им в Шестия фестивал на мажоретния танц „Слънчева Бесапара“ в Пазарджик. Преди година талантливите разградчанки отново предизвикаха фурор с 5 купи и 73 медала, сега подобриха рекорда си.

14 отбора от 12 града са участвали в надпреварата – разказаха ръководителката на състава Емилия Борисова и нейната помощничка Николета Георгиева. Разградските мажоретки са общо 35 в две възрастови групи – втора (7-10 години) и  трета (10-14 години).

В първия ден от конкурса - 10 юни - момичетата от Разград печелят две призови места. По-малките мажоретки от Разград са първи на дефиле с помпони във втора възрастова група, а по-големите – трети – на дефиле с батони в трета възрастова група.

Днес купите и медалите се увеличават. Формация под 8 участнички от по-големите разградски мажоретки е на трето място в съчетание с батони в трета възрастова група, във втора по-малките са втори. В по-голямото формирование – групи над 8 човека – по-големите отново са трети с батони, а по-малките не излизат за участие, тъй като се оказва, че другите отбори нямат танц с този уред в тази възрастова група.

При формациите с помпони големите са на трето място, а малките – на второ. При групите – по-малките са на второ място.

Целият състав е носител и на една от специалните награди – Голямата награда за обща визия, която се връчва за цялостното им представяне.

За съдействието по време на пътуването и на фестивала Емилия Борисова и Николета Георгиева изказват благодарност на осемте майки на мажоретки, които са пътували с тях до Пазарджик.

Мажоретките си подобриха рекорда  спечелиха 110 медала от един конкурс
netinfo

Мажоретките си подобриха рекорда  спечелиха 110 медала от един конкурс
netinfo