Борисов за стрелбата в Слънчев бряг: Няма да жертваме туризма заради няколко главанака
Борисов за стрелбата в Слънчев бряг: Няма да жертваме туризма заради няколко главанака / БГНЕС, архив
Борисов за стрелбата в Слънчев бряг: Няма да жертваме туризма заради няколко главанака
87634
Борисов за стрелбата в Слънчев бряг: Няма да жертваме туризма заради няколко главанака
  • Борисов за стрелбата в Слънчев бряг: Няма да жертваме туризма заради няколко главанака

Премиерът Бойко Борисов се закани да има тежки последици за всеки, който се опитва да провали летния сезон, защото положил "лични и дипломатически усилия", за да върне руските туристи у нас.

Единственият обвиняем след стрелбата в Слънчев бряг остава в ареста

"Огромни усилия съм положил, за да ги провали някой. Това са пари за бизнеса, туроператори, хотелиери и ресторантьори. Няма да жертваме милионите туристи или милиардите, които очаква българският туризъм от приходи, за сметка на няколко главанака там. Абсурд! Тотална репресия ще има към тях и то законна, с всички форми на полиция и данъчни", категоричен бе премиерът.

Сигурността в курорта "Слънчев бряг" е гарантирана, заяви премиерът в Панагюрище.

Поредна версия за стрелбата в Слънчев бряг: неизбежна отбрана

Борисов информира още, че в момента на територията се провеждат акции на ДАНС, съвместно с НАП, като само за изминалата нощ са открити 7 заведения, които са крили приходите си.

"Вървят данъчни, ДАНС, полиция и така през ден, през два, докато се научат да не ползват фалшив софтуер и да не отчитат едни печалби, а пък всъщност да имат други и дискотеките да са пълни. Проверките са за всички, не само за "Слънчев бряг" - и в Несебър, в Поморие. Следващите дни ще има навсякъде проверки, а юли и август - почти всеки ден", заяви Борисов.