Пилоти от Ер Франс се включиха в стачките, спират и полетите от и до София
Пилоти от Ер Франс се включиха в стачките, спират и полетите от и до София / Guliver/Getty Images

Около четвърт от пилотите на авиокомпания Ер Франс стачкуват с искания за подобряване на трудовите условия. Това е поредното предизвикателство за пътуващите и имиджа на Франция по време на домакинството на Европейското първенство по футбол, предаде АП.

До една пета от полетите бяха отменени днес, съобщи Ер Франс, както вътрешни, така и международни. Засегнати са и полети до градове домакини на турнира, превозващи хора, които искат да наблюдават футболните срещи на живо.

Синдикатите планират да продължат стачката до вторник, като исканията им са за по-добро възнаграждение и повече летателни часове.

Вече няколко дни протестират и машинистите от железопътния транспорт, както и работниците от сметосъбирането. Стачките им са по различни причини, но общото между тях е, че са част от недоволство в цяла Франция срещу плановете на правителството да измени трудовото законодателство.

Възможно е през уикенда влиятелният синдикат Се Же Те да се срещне с управляващите.

Заради стачките авиокомпанията Ер Франс отменя и полетите си до и от Летище София и за 12 юни, неделя, съобщиха от пресцентъра на летището.

Няма да бъдат осъществени полет номер AF1788 - от Париж, с планиран час 16.15 ч., и полет номер AF1789 - за Париж, с планиран час 17.05 ч.

Източник: БТА