Валентин Ламбев бе преизбран за председател на Областния съвет на БСП- В. Търново
Валентин Ламбев бе преизбран за председател на Областния съвет на БСП- В. Търново / снимка: Пресцентър- БСП

Валентин Ламбев бе преизбран за председател на Областния съвет на БСП- Велико Търново. Решението е взето на първото заседание от новия мандат на областната структура, провел се на 10 май в Павликени.

„Този мандат ще е успешен за мен , ако е успешен за нас!", бяха думите на Ламбев веднага след единодушно гласуваното доверие. След избирането на председател, членовете на ОбЛС излъчиха и ново ръководство в състав: Огнян Стоянов - зам.-председател, ресор "Местна политика", Иван Петров - зам.-председател ресор "Партийна политика", Любомир Петров - зам.- председател по "Кадрова политика", Христо Кавалски - Секретар по Медийна политика и Говорител; Борислав Вълев - Секретар "Коалиционна политика" и Катя Петрова - секретар касиер. Новоизбраните членове в ръководството са партийни председателите на общините Горна Оряховица, Полски Тръмбеш, Свищов, Павликени, Сухиндол и Стражица

 

На заседанието се обсъди организацията на предстоящото вътрешнопартийно допитване. "Това допитване е уважение към мнението на всеки един член. Целта е да възникне дискусия по важен за партията въпрос на всички нива. трябва да се вземат решения, съобразени с мнението на членовете. Това ще бъде практика и за напред по всички важни въпроси за БСП", сподели пред ОбЛС Весела Лечева - член на ИБ на НС на БСП, която бе и водещ на заседанието. Обсъдени бяха и въпроси относно престоящите Президентски избори и сформирането на Областен предизборен щаб.