Във Флорида застреляха певица - звезда от риалити шоу
Във Флорида застреляха певица - звезда от риалити шоу / Guliver/Getty Images

Певицата с румънски корени Кристина Грими, звезда от американското риалити шоу "Гласът", почина, след като неизвестен нападател я застреля в град Орландо, щата Флорида, съобщиха световните и румънските информационни агенции.

След края на концерта си изпълнителката давала автографи на щанд с рекламни материали. Към нея се приближил въоръжен мъж, който стрелял в нея. Братът на певицата се нахвърлил върху нападателя, а по време на схватката той се застрелял.

Полицията съобщи, че у неидентифицирания мъж били намерени два пистолета. Причините за нападението остават неизвестни. Тече разследване.

Осъдиха актьор от "Форест Гъмп", убил хладнокръвно жена си (СНИМКИ)

Кристина Грими гастролираше в "Плаза лайв" в Орландо със състава "Before you exit". Спектакълът приключил към 22.45 ч. местно време (5.45 ч. румънско и българско време) и малко след това се разиграли трагичните събития. След нападението тя била откарана в болница, но лекарите не успели да я спасят.

22-годишната Кристина е родена в Ню Джърси, а прабаба й е била румънка.

Преди известно време Кристина бе качила във Facebook снимка, на която държи плато с курабийки, а в описанието на снимката бе посочила, че ги е изпекла по стара рецепта на прабаба си от Румъния. Певицата посочваше, че въпросната рецепта се пази в семейството й от поколения.

Кристина се класира на трето място в шестото издание на риалитито на "Ен Би Си" "Гласът", като бе в отбора на солиста на "Маруун файв" Адам Лавин.

Тя бе много популярна в YouTube, където качваше свои кавъри на различни популярни песни, някои с над 3,5 милиона посещения, посочва агенция Медиафакс. През 2011 г. Кристина Грими издаде първия си албум "Find me".

Фенове и известни личности изразиха скръбта си от кончината й в социалните медии.

Източник: БТА