По атрактивен начин Ути Бъчваров приготви огромно количество антично ястие от свинско месо в рамките на поредното издание на фестивала "Орел на Дунава", което се провежда в Свищов.
Освен месото, което беше нарязано на огромни късове, в ястието се добави голямо количество гъби, които Ути начупи с ръце, за по-голяма автентичност. Докато ястието къкреше в огромната тава, главният готвач направи викторина с въпроси, свързаи с местна винарна.
Далите верен отговор получаваха за награда, бутилка вино от квалитетни серии. Веселото настроение, музика и забавления ще продължат праз целия ден в античния град "Нове". Предстоят игри и състезания с участието на публиката и много награди. Всеки ще може да се докосне до бита и обичаите на древните траки, римляни и варвари, и да се запознае с техните занаяти.
Вечерта от 19.00 часа предстои тържественото връчване на наградата за популяризиране на културното-историческо наследство.