Доживотен затвор за петима индийци, изнасилили датска туристка
Доживотен затвор за петима индийци, изнасилили датска туристка / ThinkStock/Getty Images

Петима индийци бяха осъдени на доживотен затвор за изнасилване на датска туристка през 2014 г. в Делхи, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес. Мъжете на възраст между 23 и 30 години бяха признати за виновни от съд в Делхи за ограбване и изнасилване на 52-годишна датчанка.

Жената се разхождала в туристически район в индийската столица вечерта на 14 януари 2014 г. и се обърнала към група мъже да я упътят за посоката към хотела й. Те я подмамили на уединено място близо до жп гарата и там я ограбили и изнасилили, заплашвайки я с нож.

Датчанка стана жертва на групово изнасилване в Индия

По случая бяха обвинени деветима мъже. Един умря в хода на процеса, а трима бяха под 18 години по време на нападението и бяха предадени на съд за малолетни.

Изнасилиха индийка по заповед на старейшините в селото й

Престъплението изтъкна тежкия проблем със сексуалното насилие в Индия. През 2012 г. страната беше разтърсена от груповото изнасилване на студентка в автобус в Делхи, завършило със смъртта на жертвата. Оттогава насилието срещу жени буди засилваща се тревога. Чуждестранни туристки също стават обект на посегателства, които често привличат международното внимание.

Източник: БТА