Разясниха горещата телефонна линия в подкрепа на жертвите на трафик на хора в Сливенския затвор
Разясниха горещата телефонна линия в подкрепа на жертвите на трафик на хора в Сливенския затвор / netinfo

Четири информационни срещи с жени лишени от свобода в Затвора Сливен проведе Местната комисия за борба с трафика на хора. Проявата е в рамките на кампания за превенция на трафика на хора с цел сексуална експлоатация.

Чрез прожекции на тематични филми и съпътсващи дискусии, жените бяха запознати с явлението „трафик на хора", методите на въвличане в сексуална експлоатация, рисковите ситуации и начините за предпазване от съвременната форма на робство.

Акцент в инициативата съвместно със Затвора Сливен, беше представянето на денонощната безплатна за страната и Европейския съюз, напълно анонимна, Национална телефонна линия срещу трафика на хора - 080020100.

Всички жени получиха специализирана брошура с телефонната линия.

Националната телефонна линия срещу трафика на хора - 080020100 приема обаждания денонощно, седем дни в седмицата, 365 дни в годината. Всички обаждания са безплатни от територията на България и Европейския съюз. Операторите на линията са професионалисти, специално обучени и работещи по международни процедури, които гарантират възможно най-бърза и адекватна реакция при всяка ситуация. Националната линия работи в близко партньорство с всички национални и европейски институции, за да се осигури максимално бързо задвижване на всеки получен сигнал.