Столична община се кани да подари апетитен терен, алармира БСП
Столична община се кани да подари апетитен терен, алармира БСП / DarikNews.bg, архив
Столична община се кани да "подари" апетитен терен, алармира БСП
87569
Столична община се кани да "подари" апетитен терен, алармира БСП
Столична община се кани да "подари" апетитен терен, алармира БСП
  • Столична община се кани да "подари" апетитен терен, алармира БСП
  • Столична община се кани да "подари" апетитен терен, алармира БСП

Столична община се кани да подари апетитен терен за над 40 хиляди евро на частна фирма. Става дума за място до столичния булевард „Цариградско шосе", алармираха общинските съветници от БСП.

Според социалиста Борис Цветков фирмата оценител е измамила общината, като вместо реалното 60% бъдещо застрояване е отчела с 1/3 по-ниско. Кметът на район „Искър" Ивайло Цеков призна, че е допусната грешка при изчислението, но попита защо предложението е одобрено от три комисии, включително и общинари от БСП.

Мястото, за което от БСП-София сигнализираха, че ще бъде „подарено" от общината на частна фирма, се намира в зелените площи между бул. „Цариградско шосе" и квартал „Дружба".

В близост се намират няколко големи вериги за мебели и стоки за дома и градината. Червеният общинар Борис Цветков съзира грешки в документацията, според които теренът се предлага на ниска цена за сметка на повече площ.

Опозицията иска оставката на шефа на пътната агенция

"Пише, че е предвидено застрояване само 40 на сто, докато реално там може да се строи по общия устройствен план 60 процента, което допълнително е снижило цената на оценката и е подвело по веригата всички чиновници, които са проспали или са оставени да бъдат заблудени от тази сериозна грешка, ощетяваща столичани.

Районният кмет Ивайло Цеков призна за грешката в доклада. Той обаче допълни, че общинските съветници от БСП също са сред членовете на комисиите, които вече са одобрили предложението.

По думите му миналата седмица докладът е минал през три комисии, като Борис Цветков участвал в поне две от тях. "По никакъв начин не е повдигнал въпроса, даже той подкрепи доклада. Самият цитиран терен е 437 кв. м. 354 кв. м са предвидени за купуване от страна на частника, другото си остава в улична регулация, въобще не е предвидено за това нещо, каза Цеков.

След като не стана ясно кой всъщност е видял, че има грешка в доклада, точката бе отложена от дневния ред на днешното заседание на местния парламент и остава за преразлеждане.

Павлова: Обвиненията на БСП са неверни и манупулативни

Соченият за наркобос по южното Черноморие Димитър Желязков - Очите претърпя втора операция. Той е настанен в реанимацията на бургаската болница с опасност за живота. Операцията му се наложила след като състоянието му се е влошило. Желязков пострада при престрелка в Слънчев бряг, а след приемането му в болницата лекарите го оперираха в продължение на осем часа.