Над 50 събития и 300 артисти на ONE DESIGN WEEK 2016
Над 50 събития и 300 артисти на ONE DESIGN WEEK 2016 / Преобразяването на Копчетата

Осмото издание на международния фестивал за съвременен дизайн и визуална започва днес в Пловдив и ще продължи до 19-ти юни. В рамките на дизайн седмицата ще бъдат представени над 300 артиста от цял свят, разглеждащи разнообразието на съвременния дизайн от всички възможни аспекти. Тази година фестивалът, който се организира от Фондация „Едно за Култура и Изкуства“ в партньорство с Община Пловдив и “Фондация Америка за България и е в подкрепа на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, изследва съвременния дизайн – многобройните му измерения и въздействието, което има върху нашия живот.

Над 50 събития са включени в осмото издание на фестивала - 24 експозиции, международен професионален форум с лекции на световноизвестни имена в областта на дизайна; 18 работилници за деца и възрастни; отворена програма, специални дизайн обиколки; три дизайн конкурса; 12 презентации и 2 семинара, както и редица специални активности.

Сред акцентите тази година са и 7 инсталации, които ще бъдат разположени в различни точки на Пловдив.

В днешния ден, като част от ONE DESIGN WEEK 2016, едно от популярните места в Пловдив – “Копчетата” на Главната улица, ще бъде преобразено с набор от различни дизайни, които са оплетени с различни цветове и материи прежда.