Областният управител участва в заседание на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район
Областният управител участва в заседание на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район / DarikNews.bg, архив

Областният управител проф. Пенчо Пенчев взе участие в заседанието на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район и на Регионалния координационен комитет към него, което се проведе в Силистра. То бе ръководено от настоящия председател Стоян Бонев - областен управител на Силистра.

В заседанието взеха участие представители на министерства, областните управители на Разград, Русе и Силистра, заместник областните управители на Габрово и Русе, представители на общините от областите в Северен централен район, експерти, както и представители на академичните среди - висши учебни заведения на територията на района и представители на Управляващите органи на оперативните програми.

Членовете на регионалния съвет за развитие на Северен централен район бяха информирани за изпълнението на решение за проект на постановление на Министерския съвет за условията и реда за утвърждаване на броя на приеманите за обучение студенти и докторанти в държавните висши училища и за приемане на списък на приоритетните професионални направления.

За заместник председател на Регионалния съвет с мандат до края на годината беше избран Пламен Стоилов- кмет на Община Русе.

По време на срещата бе обсъден и одобрен Годишен доклад за наблюдение на изпълнението на Регионалния план за развитие на Северен централен район. На заседанието на Съвета присъстващите бяха информирани относно Проект за подкрепа на изоставащите региони в Европа по отношение на иновационните и научно-изследователски стратегии за интелигентна специализация.