Голяма хотелска верига стъпва в България
Голяма хотелска верига стъпва в България / БГНЕС

Голяма хотелска верига стъпва в България, съобщи по време на конференция за инвестиции в хотели и туризъм у нас министърът на туризма Николина Ангелкова.

Министерството ще продължи да подкрепя такива инициативи, защото са важни както за развитието на сектора, така и за развитието на икономиката на страната, заяви Ангелкова.

У нас ръстът на вътрешния туризъм е над средния за ЕС

Пред журналисти министърът уточни, че веригата е от клас "пет плюс" и хотелът ще бъде ситуиран в София, зад паметника на Васил Левски. Ангелкова ще има по-късно през деня среща с инвеститора в министерството. От веригата имат планове за разширяване на присъствието и по морето.

Обещават другото лято чадърите и шезлонгите по морето да са по-евтини

Водят се разговори с пет големи хотелски вериги, които са с интерес към Черноморието. Става дума за брандове хотели, които се свързват с изключително високо качество на услугата и водят след себе си своите клиенти, уточни министърът.

Това според Ангелкова е предпоставка страната ни постепенно да се позиционира във високия сегмент на пазара.

Ще привличаме туристи и с легенди за всеки град

По време на форума министър Ангелкова съобщи, че в хотелите с четири и пет звезди има ръст на туристите от 4 на сто за 2015 г., като 11 милиона от общо 21 млн. нощувки за миналата година са били в хотелите от тези категории. Това показва, че хората търсят високо качество, че имаме възможност да разгърнем нашия потенциал в този сегмент, коментира министърът.

Източник: БТА