Има ли задържани за обира на пощата в Хасково?
Има ли задържани за обира на пощата в Хасково? / DarikNews.bg, Архив

Досъдебно производство за грабеж в големи размери образува срещу неизвестен извършител Окръжната прокуратура в Хасково за обира в централната поща, който вчера блокира работата й. По информация, която все още не е потвърдена официално, са задържани двама от местния криминален контингент, за които има предположения, че са съпричастни към грабежа, тъй като в доситетата им фигурират подобни прояви. Очаква се по-късно днес от хасковската окръжна прокуратура да потвърдят или опровергаят тази информация.

От обвинението все още не съобщават и какъв е размерът на сумата, открадната от три трезора в пощата, които са били срязани с флекс, след като като пазачът на сградата е бил приведен в безпомощно състояние, а СОТ-ът неутрализиран. Неофициално- сумата е 1 800 000 лв.

Под ръководството на Окръжната прокуратура в Хасково са извършени разпити на свидетели, оглед на помещенията в сградата, както и множество други процесуално-следствени действия, които продължават и към момента.

Най-малко трима са били в групата, обрала пощата и са действали изключително професионално, може би не без участието на вътрешен човек, коментират от полицията. Затова и вчера охранителят до късно през нощта бе в полицията за разпит. Предстои той, както и други служители на охранителните фирми да преминат през детектор на лъжата.