Информационна кампания „Селище на Семейното здраве
Информационна кампания „Селище на Семейното здраве / netinfo

За трета поредна година Сдружение „Лекари на Света" организира информационна кампания „Селище на Семейното здраве" в Сливен.

По време на информационната кампания, която ще се проведе на 10 юни, петък от 10:00 до 20:00 часа пред сградата на Община Сливен, гражданите ще могат да получат информация за дейността на „Лекари на Света" и услугите, които се предлагат от организацията, както и информация относно проектите на други НПО, работещи в сферата на здравеопазването на територията на Сливен и региона. Ще бъде предоставена информация и за дейността и проектите на отдел „Социални дейност, здравеопазване и спорт" на Общината. Събитието ще завърши с голям концерт с участието на много изпълнители от Сливен.

По време на кампанията гражданите ще имат възможността да участват в много игри и да спечелят интересни награди.

Събитието в Сливен е заключително събитие, от поредица по-малки информационни събития, който се провеждат в Горно Александрово, Самуилово, Сотиря и Кермен.

Сдружение „Лекари на Света" е международна хуманитарна организация създадена във Франция. В момента организацията подържа мисии в повече от 40 държави по целият свят. В България организацията присъства от 2004 година, а през 2006 открива своя мисия в Сливен. В началото на 2014 „Лекари на Света" - мисия България, започва изпълнението на проект „Намаляване на женската заболеваемост и смъртност, свързана с нежеланата бременност", чиято основна цел е да предложи на всички желаещи жители на Община Сливен свободен достъп до качествени безплатни услуги за Семейно Планиране.

Проектът се изпълнява в партньорство с Община Сливен и Българска Асоциация за Семейно Планиране.