Певицата Кейти Пери похвали Хилари Клинтън, че е успяла да "разчупи калъпа", след като спечели номинацията на Демократическата партия за президент на САЩ, съобщи Контактмюзик.

Джордж Клуни vs. Хълк Хоган: битката за Белия дом се води и в Холивуд

Пери е само една от звездите на шоубизнеса, приветствали бившата първа дама, след като тя стана първата жена в 240-годишната история на страната, номинирана за кандидат за президент от една от двете големи партии в САЩ.

Сред знаменитостите, които празнуват победата на Хилари Клинтън, е певицата Кристина Агилера. "Горда съм, че подкрепям Хилари Клинтън. Тя сътвори история не само за себе си, но и за жените навсякъде", написа Агилера в Туитър.

"Номинацията на Хилари Клинтън за президент на САЩ е исторически момент за американските жени", гласи туитът на актрисата и режисьорска Елизабет Банкс.

"Независимо от политическите предпочитания, това е специален момент за жените в тази страни. Крайно време беше след 240 години", пише актьорът Джош Гад.

"Поздравления за Хилари Клинтън, която стана първата жена, осигурила си номинация за президент от голяма партия", написа Ева Лонгория. По-рано беше съобщено, че актрисата е прекъснала медения си месец, за да участва в инициатива в подкрепа на бившата първа дама.

Сред звездите, засвидетелствали подкрепата си за Хилари Клинтън, изразили възторга си от историческото й постижение и отправили поздравления към нея, са също Елън ДеДженеръс, Шер, Клоуи Грейс Морец, Джейми Кинг, Дебра Месинг, Мия Фароу.

Източник: БТА