Оставиха в ареста мъж заради наркотици
Оставиха в ареста мъж заради наркотици / DarikNews.bg, архив

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът взе постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо Мирослав М., на 28 г. от гр. Стара Загора, привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества - престъпление по чл.354а ал.3 т.1 от Наказателния кодекс.

На 3 юни 2016 г. при извършена проверка полицейски служители от Второ РУ на МВР - Стара Загора установили, че Мирослав М. държи в себе си предмети, забранени от закона - високорискови наркотични вещества. При проведените в условия на неотложност процесуално-следствени действия, а именно претърсване и изземване в лек автомобил, управляван от Мирослав М., били намерени два вида наркотични вещества. При проведен полеви наркотест едното вещество е реагирало на канабис (марихуана), а другото на амфетамини.

Мирослав М. е осъждан. С присъда, влязла в сила от 16 юли 2014 г. той е бил признат за виновен за престъпления по чл.354а,ал.1, предл.1 от НК (за разпространение на наркотични вещества), като му е било наложено наказание „лишаване от свобода" за срок от една година и десет месеца условно с изпитателен срок от четири години. През 2015 г. Мирослав М. е бил осъден и за извършено престъпление по чл.343в,ал.2 вр.ал.1 от Наказателния кодекс , за което не е реабилитиран.

Извършеното от него престъпление на 3 юни 2016 г. се явява извършено в изпитателния срок на предходно осъждане.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Мирослав М. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Мирослав М. мярка за неотклонение "задържане под стража" може да се обжалва пред Окръжен съд-Стара Загора.