Задигнали милиони от пощата в Хасково?
87517
Задигнали милиони от пощата в Хасково?
  • Задигнали милиони от пощата в Хасково?

Крадци обраха Централната поща в Хасково. Очаква се по-късно през деня от прокуратурата и Български пощи да съобщят каква е откраднатата сума, но неофициално се коментира, че е в милиони.

От полицията съобщават, че касите, обект на кражбата, са били три. Предполага се, че нападателите са били повече от трима, като са действали изключително професионално и са заличили следите си - помещенията са били залети с препарат, като тепърва се установява какъв точно, били са разпръснати и косми, като предположенията са, че са взети от фризьорски салон.

Ще изплатят пенсите в Хасково в срок въпреки обира в централната поща

„Сигналът за инцидента е получен около 4.30 часа. Охранителят, който е бил на работа, е бил приведен в безпомощно състояние, но е в добро здраве. Касите се охраняват със СОТ, който е неутрализиран. Явно става въпрос за добре подготвена група. Имали са достатъчно информация, за да извършат престъплението. Може и да са вътрешни хора или такива, които са напуснали, или са имали достъп да наблюдават клона. Тепърва ще бъдат разгледани записите от камерите в района. Работим по няколко версии", съобщи директорът на МВР в Хасково Ангел Цанков.

Български пощи" ЕАД е създала организация за възстановяване на нормалното изплащане на пенсии в рамките на днешния ден. Това съобщиха от дружеството.
В четвъртък изплащането ще продължи по график, като хората, които не са успели да получат пенсиите си днес, ще могат да го направят утре.

Задигнали милиони от пощата в Хасково
netinfo

Други новини от Хасково