Пуснали задържани за боя в Ботунец заради технически срив, в неизвестност са
Пуснали задържани за боя в Ботунец заради технически срив, в неизвестност са / БГНЕС, архив
Пуснаха от ареста задържани за боя в Ботунец, в неизвестност са
87473
Пуснаха от ареста задържани за боя в Ботунец, в неизвестност са
Пуснаха от ареста задържани за боя в Ботунец, в неизвестност са
  • Пуснаха от ареста задържани за боя в Ботунец, в неизвестност са
  • Пуснаха от ареста задържани за боя в Ботунец, в неизвестност са

Двама от задържаните за боя в Ботунец са били освободени от ареста и са в неизвестност. Миналата седмица полицията задържа общо трима души за мелето в 1 блок на крайния столичен квартал, което се завихри след спор заради силна музика. След изтичането на 24- часовата полицейска мярка обаче двама от тях са били освободени от ареста и в момента полицията ги издирва.

Напрежение в столичния квартал "Ботунец" заради битов скандал (ВИДЕО)

Двамата основни отговорници за мелето в столичния кв. "Ботунец" Мария Фидосова и синът й Генчо Найденов прекараха в ареста 24 часа и в събота, когато този срок е изтекъл, дежурен прокурор от Софийската районна прокуратура не е поискал удължаване на задържането им до 72 часа.

От държавното обвинение обясниха за Дарик, че причината двамата роми да бъдат освободени още в събота е срив в системата за свидетелствата за съдимост, което е възпрепятствало удължаването на мярката им за неотклонение.

Сбиването в „Ботунец" станало след празненство за излизане от затвора

По-рано в понеделник обаче наблюдаващият прокурор по случая е поискал задържането на майката и сина, които са обвинени за сбиването в "Ботунец".

От полицията обясниха за Дарик, че все още не са получили прокурорското разпореждане за задържането на двамата. Третият мъж от компанията, който беше арестуван в събота, също е бил освободен.

Още един задържан за сбиването в Ботунец

По информация на Дарик никой от побойниците вече не се намира на адреса си. Междувременно хората от квартала преустановиха протеста след уверението на шефа на местното районно управление, че виновниците за сбиването вече са зад решетките. Инцидентът стана миналия вторник, когато ромска компания празнувала освобождаването на Генчо Найденов от ареста, който излежал присъда за кражба на скутер.
Едно от семействата, живеещи в блока, направило забележка на шумната компания, което предизвикало бурна и агресивна реакция.

Вследствие на среднощния бой в болница се озоваха осем души, сред които и момиче на 13 години. Съседи и приятели на пострадалите незабавно се вдигнаха на протест срещу ромското семейство, което по думите им от скоро живее в квартала и неведнъж е предизвиквало подобни размирици.