Пожар изпепели част от магазин в кв. “Бузлуджа”
Пожар изпепели част от магазин в кв. “Бузлуджа” / DarikNews.bg

Пожар се разрази в следобедните часове днес в търговски обект от типа “Всичко за 1 лев” във великотърновския квартал „Бузлуджа“. В резултат на това изгоряха 20 кв. метра площ и част от стоката.

Сигналът за пожара е подаден в 14:17 часа, информира комисар Красимир Кръстев, директор на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” в старата столица. Веднага към горящия магазин са изпратени две пожарни коли със седем огнеборци.

Цялата площ на търговския обект е 270 кв. метра, но след бързата намеса на пожарникарите, са поразени едва 20 кв. метра, които включват съблекалня и малък склад, пълен с дрехи. Друга част от стоката обаче е сериозно опушена и също вече негодна за търговия.

Пожарът е ликвидиран и е започнало разчистване, като предстоят огледи за изясняване на причината за пожара. Най-вероятната причина е късо съединение в ел. инсталацията, която е захранвала не само магазина, но и съседни обекти и е била в близост до съблекалнята, коментира още комисар Кръстев.

Специалистите допускат, че искрата, тръгнала от инсталацията, най- вероятно е подпалила дрехите и тъканите, които са се намирали в близост.