Ремонти на улиците в кварталите поискаха плевенчани  на приемната на Владислав Николов
Ремонти на улиците в кварталите поискаха плевенчани на приемната на Владислав Николов / gerb-pleven

Дупките по улиците в Плевен беше основният проблем, който плевенчани поставиха на вниманието на народния представител от ГЕРБ Владислав Николов по време на редовната му приемна за граждани, информираха от пресофиса на ГЕРБ в Плевен.

Родители се оплакаха от плачевното състояние на улицата до детска градина „Гергана" в ж.к. „Сторгозия". По думите им превърналите си в кратери от последните дъждове дупки представляват опасност за движението, за пешеходците и съсипват автомобилите на хората. „Безотговорно е да се допуска това особено в непосредствена близост до детско заведение", коментираха те. Гражданите на Плевен настояха за ремонт и на улицата до стария пазар на комплекс „Сторгозия", който по думите им е в не по-добро състояние.

Работещи в индустриална зона за пореден път сигнализираха за наподобяващите „лунен пейзаж" пътища в района. Те посочиха ул. "Кара Колю", която е една от най-натоварените улици, дълга около 300 метра и е като лунен пейзаж. Всяка година се кърпи и след това се отварят дупките, защото отдолу има павета. „В сухо време караме като на слалом. В дъжд обаче, пълни с вода, тези трапове стават трудно забележими и ни остава да се молим да не „скочим" в тях и да оставим полуоска, а след това да продължим пеша", оплакаха се плевенчани.

Улицата пред блок 426 в ж.к."Дружба" също се оказа проблемна. Тя е основна за блоковете 426,427,428 и е в окаяно състояние, според жители на квартала.