Наследник на починал пациент отложи за втори път второто дело срещу д-р Бранимир Мичев
Наследник на починал пациент отложи за втори път второто дело срещу д-р Бранимир Мичев / Радка Минчева, архив

Второто дело срещу д-р Бранимир Мичев за втори път не тръгна в Районен съд-Разград. Поводът се оказа почти същия като през април. Тогава станало ясно, че един от потърпевшите от действията на медика е починал, а наследниците му не били уведомени, че имат право да се явят като граждански ищци и частни обвинители. Днес се оказа, че вече са уведомени, но един от тях, който живее в Турция – не в срок. Информацията достигнала до него 6 дни преди датата на процеса, а трябва да са 7. По тази причина стартът на делото отново бе отложен, този път за 6 юли.

Обвиненията срещу Мичев са две – за присвояване и измами, извършени през 2014 г. Присвояването е на 55 флакона антибиотик „Таргоцид 400“, собственост на МБАЛ“Св. Иван Рилски“-Разград, щетите за болницата са 3203,40 лв. Измамите са на петима близки и роднини на пациенти на д-р Мичев от Кубрат, Дянково, Лудогорци и Севар. Той им обяснил, че за лечение са необходими скъпоструващи лекарства, които трябвало да му се платят в брой. Щетите за тези хора са общо 5327 лева.

В съда днес Мичев се яви с трима адвокати, оказа се, че има и четвърти, които отсъства по лични причини.

 

За медика това е второ съдебно дело. По първото на две инстанции получи условна присъда – 6 месеца лишаване от свобода с 3 години срок на отлагане и 600 лева глоба. То не бе свързано с професионалните му задължения, а бе за изтегляне на 600 лева от 2 чужди банкови карти.