Избраха фирми за саниране на още 2 блока в Тервел
Избраха фирми за саниране на още 2 блока в Тервел / Община Тервел

Приключи изборът на строителни фирми, които трябва да санират блоковете „Детелина“ и „Хан Тервел“ в Тервел, съобщават от общината.Това са последните два от общо шестте блока в града, които отговарят на изискванията на националната програма за енетргийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, действали до края на 2015-та година.

Сградите ще бъдат санирани от дружества със седалища в Добрич. Блок“Детелина“ ще бъде изпълнен от „КОСТОФФ“ ЕООД, а блок „Хан Тервел“ – от „ЕКОСТРОЙ“ АД.

Блок „Детелина“ има разгъната застроена площ от 2 634 кв.м., разпределена в два входа, всеки на по шест етажа. Апартаментите са общо 36. Спечелилата оферта е за 258 709  без ДДС. Сумата е за проектиране, строителство и авторски надзор.

Блок „Хан Тервел“ има разгъната застроена площ от 3 670 кв.м., разпределена в три входа, всеки на по пет етажа. Апартаментите са общо 45 броя. Спечелилата оферта е за 461 759,40 лв., които ще бъдат разходвани за проектиране, строителство и авторски надзор.

Междувременно започнаха дейностите по изработване на проекта на блок „Иглика“. Всички собственици в съботния ден осигуриха достъп до апартаментите си за огледи и измервания. Преобладаващата част от живущите избраха терасите им да бъдат остъклени. Цветовото оформление на фасадите, както и разпределението на остъклените части ще бъде съгласувано със собствениците. Днес ще се проведе работна среща и с изпълнителите на блок „Прогрес“.
За двата блока „Иглика и „Прогрес“ процедурата за избор на изпълнител приключи на 14 –ти май.