АБВ с две сериозни кандидатури за президент
АБВ с две сериозни кандидатури за президент / снимка: БГНЕС

Партия АБВ има поне две сериозни кандидатури за държавен глава - Георги Първанов и Ивайло Калфин. Това каза в Сливен народният представител от АБВ Иван Славов.

Депутатът посочи, че вече е започнал диалог за евентуална коалиция на предстоящите избори с различни партии, които не са задължително в определен политически спектър, а са национално отговорни.

АБВ няма да пита КС дали Първанов има право да се кандидатира за президент

Иван Славов коментира позицията на партията в парламента, като заяви, че АБВ не се разглежда обезателно като парламентарна опозиция. Те щели да бъдат конструктивен партньор във всички законопроекти, които са в интерес на хората. Той настоя да бъде внесен за разглеждане на второ четене Закон за ветераните от войните, чийто вносител е генерал Михо Михов, и който е бил приет единодушно на първо четене.

Славов съобщи, че на заседания в областта са били избрани нови областно и общинско ръководство на партията. Шестнайсет са били делегатите от Сливенско на провелия се конгрес на АБВ.

Кандидатът на АБВ за президент трябва да е доказан държавник, отсече Първанов

Народният представител заяви, че очаква кметът на Сливен Стефан Радев да постави като свой основен приоритет завършването на пречиствателната станция за питейни води в Сливен.

Източник: БТА