Тази неделя Миролюба Бенанова разказа историята на две жени, създали семейство с дете. Росица и Златина живеят заедно като интимни партньори от години. Не се крият, не лъжат, че са братовчедки.

Половината британци не са "твърдо хетеросексуални"

Те са избрали да бъдат семейство с деца, въпреки че законът не им дава нито правата, нито задълженията на брака.Те вярват, че имат право да се наследяват една друга и да имат еднакви родителски права над децата, които отглеждат заедно.

Детефобия?

"След като пуснахме откъс от срещата ни с Росица и Златина коментарите бяха изключително крайни и много брутални. Това извади на показ нетърпимостта и неразбирането", разказа в студиото на "Комбина" по Нова телевизия Миролюба Бенатова.

Женените гей двойки с равни права пред американското правосъдие

"Аз винаги съм била голям радетел на това да се казва истината в очите и да се посочват болезнените теми. В случая не изневерявам на себе си", подчерта тя. "Трябва да се погледнат нещата такива, каквито са. По-добре е мъжете, които имат влечения към мъже, да се събират с мъже, вместо да правят жените нещастни. Хората трябва да бъдат по-смели и да си отстояват щастието", каза още Миролюба Бенатова.