Обвиняват съпругата на полицая в съучастничество за убийството на родителите му?
Обвиняват съпругата на полицая в съучастничество за убийството на родителите му? / Dariknews.bg, Кирил Кирилов, Пловдив

За пореден разпит в полицията призовават съпругата на обвинения в убийството на родителите си пловдивски полицай Венцислав Караджов - Каля Караджова. Разпитът ще е на 8 юни, потвърди за Дарик адвокатката на семейството Зоя Тошкова. Предполагаемата причина е, че ще й бъде повдигнато обвинение в съучастничество.

Арестувана е съпругата на полицая, чиито родители бяха жестоко убити в Пловдив

Преди няколко дни Каля Караджова беше задържана за повече от 24 часа в полицията, след което беше освободена. По-рано тя обвини пловдивски полицаи в психологически натиск и тормоз. Съпругът й от събота е с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража". Оръжието, с което е извършено двойното убийство, все още не е намерено.

Обвиняват пловдивския полицай в убийството на родителите му

Обвинението срещу Караджов е заради причиняване смъртта на майка му Божура Караджова и баща му Цветан Караджов, като убийството е извършено предумишлено и с користна цел. От доказателствата по делото - експертизи, разпити на свидетели, извършени огледи, претърсвания и изземвания, разпознаване и други процесуално-следствени действия, е прието, че е налице обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението.

Откриха убити родителите на полицай в Пловдив

Законът предвижда наказание „лишаване от свобода" от 15 до 20 години, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна.

Други новини от Пловдив