37 работодатели с европейско финансиране
37 работодатели с европейско финансиране / областна администрация Сливен

37 заявки на работодатели от област Сливен получават европейско финансиране за осигуряване на заетост на трайно безработни, съобщиха от Комисията по заетост към Областния съвет за развитие.

201 работодатели са кандидатствали по проект „Обучение и заетост" по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 г. Комисията състави и резервен списък, включващ още 30 работодатели, подали заявки по процедурата, за които не достига финансиране.

Приоритетните целеви групи по схемата са безработни лица с основно или по-ниско образование, продължително безработни с регистрация в дирекциите „Бюро по труда" от 12 и повече месеца и безработни лица на възраст над 54 години. Съгласно изискването на схемата най-малко половината от наетите лица при един работодател трябва да са от някоя от приоритетните целеви групи.

Максималният брой лица, които могат да се наемат от страна на един работодател, е шест. За наетите по проекта безработни лица ще се възстановяват средства за трудови възнаграждения за период до 12 месеца, включително и дължимите към тях вноски за сметка на работодателя.